top of page

Aluminiumskar for bedre fiskehelse

Vestmekaniske produserer aluminiumskar for AS Bolaks. Karene er designet sammen med Bolaks hvor Vestmekaniske sine ingeniører står for konstruksjon og analysearbeid.


Karene lages av store aluminiumsplater som skjæres i vannskjærebordet iht spesifikasjoner for så å bli bearbeidet i plateknekken. Deretter blir platene punktet sammen og klargjort for sveising. Her bruker vi både MAG og TIG for aluminium.


En mann som sveiser TIG
TIG aluminiumssveis av bunnplater«Alu-karene skal brukes til oppbevaring, vasking desinfisering av nøter og annet utstyr for best mulig fiskehelse» forteller Ivar Eikeland, driftsleder Tilvekst Nord, AS Bolaks.


AS Bolaks er en familiebedrift grunnlagt av familien Holmefjord. Bedriften har sin hovedvirksomhet i Fusa kommune i Hordaland, og driver integrert produksjon av atlantisk laks. «Vi har ti oppdrettskonsesjoner, to stamfiskkonsesjoner og et landanlegg med rognproduksjon», forteller Ivar Eikeland. Hovedkontoret er plassert i Eikelandsosen med sjøen som nærmeste nabo.


Når karene er ferdig, rommer de hele 12,6 m^3. Selv om karene rommer mye og tar stor plass, skal det være mulig å flytte de på en enkel og effektiv måte. For å dekke dette behovet er det laget til truck-spor i bunn og løfteører i toppen. Karene skal i førsteomgang være stasjonert på hovedbasen til Bolaks på Lammaneset, og kan flyttes til andre baser når behovet melder seg.


Aluminiumskar under konstruksjon
Comments


bottom of page